maj 15, 2015

Open source – öppen källkod

Open source

Open source är programvara som utvecklas av användare och programmerare världen över i gemensamma projekt. Vanligen är os. också fri programvara dvs. det finns inga licenskostnader. Open source software har blivit ett reellt alternativ till de allmänt använda operativsystemen och programmen. En stor del av världens alla webbservrar körs som exempel på Linux med serverprogrammet Apache. Så många användare kan bara inte ha fel!

Kommuner och större företag har också på senaste tiden börjat intressera sig för program med öppen källkod. Problemet har tidigare varit att det inte alltid funnits sakkunnigt folk att tillgå när man behöver support. Man har varit tvungen att själv sätta sig in i tekniken för att komma till rätt. Denna trend har dock börjat svänga och vi är stolta över att kunna erbjuda support och service på detta område.

Vi jobbar själva internt till nästan 100% med öppen källkod och anser därför att vi kan vår sak!

Har du behov av servrar för nätverk / internet / intranet – kontakta då oss för att se hur du kan få effektiva och förmånliga lösningar med service och support! Vi konfigurerar och underhåller bl.a. följande: Apache webbserver, Sendmail epost, php programtolk för Apache, Postgresql, MySQL databaser, Samba filserver för Windows, brandväggar med Netfilter teknik. Systemen ersätter andra på marknaden vanligt förekommande serversystem för nästan alla uppgifter – till en bråkdel av priset. Vi levererar systemen enligt ”nyckeln i handen” principen.

Tips: Vill du göra mera med din dator utan att behöva betala för dyra program? Testa openoffice kontorsprogram eller varför inte de avancerade grafikprogrammen Gimp samt Inkscape. Vi kan ordna skärddarsydda kurser, ge telefonsupport mm.

Ta kontakt idag – det kan löna sig

Kommentera